Апелативният съда потвърди наложената мярка задържане под стражаОпределенията на Окръжен съд

...
Апелативният съда потвърди наложената мярка задържане под стражаОпределенията на Окръжен съд
Коментари Харесай

Потвърдиха мярката за неотклонение на двама мъже, отглеждали марихуана в Сливо поле

Апелативният съда удостовери наложената мярка  " задържане под стража "

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с А. В. и И. М., са доказани от Апелативния съд и към този момент са в законна мощ, оповестиха от Окръжния съд в Русе. 

Според прокуратурата, на 13.09.2022 година двамата русенци без съответно позволение са държали за разпространяване високорисково наркотично вещество марихуана. От 38-годишния А. В. са били конфискувани 2500 грама на стойност 15 000 лева, а от 32-годишния И. М. – 70 грама за 420 лева Двамата са били привлечени към наказателна отговорност и по още едно обвиняване – за това, че в гр. Сливо поле в съучастничество между тях в нарушаване на откритите правила са засяли и отглеждали 216 бр. растения от рода на конопа.

Въззивната инстанция е приела за закономерен извода на Окръжен съд – Русе, че е налице обосновано съмнение за съпричастността на обвинените към действията, за които са привлечени. Това се открива както от доказателствата по делото, само че по този начин също не се оспорва и от двамата мъже. Според тричленния състав, вярно Окръжният съд е счел, че е налице действителна заплаха А. В. и И. М. да се укрият и извършат друго закононарушение. Въпреки възраженията на бранителите, че доверителите им не са осъждани, имат непрекъснати адреси и са съдействали на проверяващите органи, и двете инстанции са безапелационни, че обвинените са лица с висока степен на социална заплаха, а огромното количество наркотични субстанции и основаната организация за тяхното разпространяване безспорно водят до извода за действителна заплаха мъжете да се укрият и да извършат друго закононарушение.

Определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с А. В. и И. М., към този момент са дефинитивни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР